Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Meer data over openbare orde en veiligheid op Waarstaatjegemeente

07/07/2020

Het dashboard Openbare Orde en Veiligheid op gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente is vernieuwd. Het dashboard bevat nu 26 indicatoren, verdeeld over zes actuele onderwerpen:

  • zichtbare criminaliteit;
  • ondermijnende criminaliteit;
  • zorg en veiligheid;
  • leefbaarheid;
  • reactietijd politie;
  • informatieveiligheid.

De data op het dashboard is onder meer afkomstig van de politie, het CBS, Bureau Halt en het ministerie van BZK. Bekijk het dashboard hier.

Overzicht op de voornaamste veiligheidsvragen

Het nieuwe dashboard is ontwikkeld in samenwerking met veiligheidsprofessionals van de gemeenten Almere, Amstelveen, Breda, Ede, Nissewaard, Tilburg, Utrecht en Velsen. Het geeft een overzicht van de gegevens per gemeente op de voornaamste onderwerpen binnen openbare orde en veiligheid. Het dashboard blijft in ontwikkeling en publiceert nieuwe indicatoren en data zodra die beschikbaar zijn, zodat het voortdurend aansluit op de wensen en behoeften van gemeenten. Bent u betrokken bij openbare orde en veiligheid in uw gemeente en heeft u belangstelling om deel te nemen aan de werkgroep? Neemt u dan contact met ons op via waarstaatjegemeente@vng.nl

Over Waarstaatjegemeente

Het dataplatform Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u cijfers over alle 355 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De ‘dashboards’ maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken. Onze instructievideo’s maken u snel vertrouwd met dit platform en de mogelijkheden.