Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

1 digitale strategie voor 12 provincies

25/08/2020

De Interprovinciale Digitale Agenda (IDA)  is een belangrijk hulpmiddel om provincies te helpen met digitalisering. In de IDA werken provincies samen op verschillende thema’s zoals innovatie, data, dienstverlening en bedrijfsvoering. Op die manier wordt gewerkt aan een gezamenlijke visie en strategie. Het belangrijkste doel is om diensten eenvoudiger en eenduidiger te maken voor afnemers van provinciale diensten.

Online community

“Grosso modo hebben we als provincies dezelfde vraagstukken. Dan spreekt het voor zich dat je beter in 1 keer samen het wiel kunt uitvinden dan dat 12 provincies dat zelfstandig proberen te doen” aldus Jan van Ginkel, loco-provinciesecretaris in Zuid-Holland. Via de Pleio omgeving Digitaleprovincies.nl kunnen medewerkers binnen de provincies kennis met elkaar uitwisselen. Het platform heeft als doel om van elkaar te leren en elkaar te helpen op het gebied van digitalisering.

Meer informatie

In het online magazine ‘I-Samenleving’ van Publiek Denken vertelt Arthur Wetzel, strategisch programmamanager bij de provincie Utrecht over zijn ervaring met de Interprovinciale Digitale Agenda. Daarnaast staan er in het magazine onder andere interviews rondom digitale zorginformatiehuishouding en de tijdelijke commissie digitale toekomst.