Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bekijk de MOOC ‘Overheid opent deuren voor startups’

25/08/2020

Word ook innovatiever tijdens de zomermaanden, en bekijk ‘Overheid opent deuren voor startups’. Deze meest recente MOOC ( (Massive Online Open Course) gaat over het Startup-in-Residence-programma. Overheden nodigen daarin startups uit om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen.

Snel en dynamisch

Het programma brengt uitdagingen met zich mee voor de betrokken ambtenaren en de startups. De samenwerking met startups kenmerkt zich door snelheid, aanpassingsvermogen en een jonge dynamiek. Heel wat anders dan de vaak langdurige samenwerkingstrajecten met grote, invloedrijke partijen voor oplossing van maatschappelijke vraagstukken… De MOOC gaat zowel over de gedachte achter het Startup in Residence-programma,  de leerpunten voor de ambtelijke organisatie als over de resultaten van het programma. Je bekijkt de 5 hoofdstukken (‘inzichten’) staan online. Deze MOOC is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer leren

De MOOCS worden mogelijk gemaakt door de Vereniging van Overheidsmanagement samen met stichting Publiek Denken. U kunt ook één van de maar liefst 15 andere MOOCs bekijken.  Zoals Leer wendbaar te werkenInnoveer met technologie of maak Slim beleid met gedragskennis.