Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BRK Bevragen: efficiënter en effectiever gegevens gebruiken

25/08/2020

Het Kadaster heeft de API BRK Bevragen in productie genomen. Met deze API kunnen gemeenten efficiënter en effectiever gebruikmaken van gegevens uit de Basisregistratie Kadaster (BRK). BRK Bevragen is de eerste Haal Centraal API.

Geen kopieën meer

Gemeenten gebruiken voor hun processen gegevens uit de basisregistraties van de overheid. Zij slaan nog vaak zelf gegevens op in hun processystemen. Gemeenten willen af van deze kopieën, en de gegevens rechtstreeks afnemen bij de landelijke registraties. Dat sluit aan op de informatiekundige visie Common Ground. VNG Realisatie lanceerde het programma Haal Centraal om daarvoor functionaliteit te ontwikkelen. Deze zogenaamde API’s (zie kader) stellen gemeenten in staat om flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving (AVG) en efficiënt om te gaan met data.

Gerelateerd