Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Tegen phishing: check veiligheid websites en e-mail

25/08/2020

Forum Standaardisatie en internet.nl hebben een gratis test ontwikkeld om de veiligheid van websites en e-mailadressen te testen. Het werkt eenvoudig, vul een e-mailadres of website URL in en de test gaat van start. Binnen een minuut geeft de test het resultaat en wordt inzichtelijk gemaakt of  het betreffende e-mailadres of de website aan alle moderne standaarden voldoet.

De strijd tegen phishing

Volgens het Cybersecuritybeeld Nederland 2020 is phishing de meest gebruikte eerste stap voor een cyberaanval. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de ransomware-aanval van de Universiteit Maastricht. De aanvallers kregen twee maanden voor de ransomware-aanval toegang tot het netwerk doordat medewerkers een link uit een phishing mail hadden geopend. Aanvallers beperken zich echter niet alleen tot grote organisaties. Uit onderzoek van Alert Online blijkt dat bijna 1 op 3 mkb’ers wordt bestookt met phishing e-mails en nepfacturen.

Tips & Tricks

Er liggen veel risico’s op de loer bij het gebruik van e-mail. Het Digital Trust Center geeft tips om email op een veilige manier te gebruiken. Handig voor zowel ondernemers als overheden. Ook via de website Alert Online is veel informatie te vinden over het veilig gebruik van internet en e-mail.