Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BAG Huidige Bevragingen bevordert kwaliteit dienstverlening

08/09/2020

Kadaster heeft de API  BAG Huidige Bevragingen in productie genomen. Met deze API kunnen gemeenten efficiënter en effectiever gebruikmaken van gegevens uit de Landelijke Voorziening Basisregistratie Adressen en Gebouwen (LV BAG) voor openbare orde en veiligheid, bestrijding van fraude en het voorbereiden van nieuw beleid.

Gegevens rechtstreeks afnemen

Een Application Programming Interface (API) maakt het mogelijk dat 2 systemen rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. Nu werken gemeenten vaak vanuit een (lokaal) gegevensmagazijn waarbij zij gegevens opslaan in hun processystemen.  Gemeenten willen af van deze kopieën en de gegevens rechtstreeks afnemen bij de landelijke registraties. Dat bevordert de kwaliteit van de dienstverlening, voorkomt fouten en scheelt kosten voor beheer en onderhoud van koppelingen en gegevensmagazijnen.

BAG Huidige Bevragingen is de tweede API van Haal Centraal. Vorige maand ging de API BRK Bevragen in productie. De komende tijd volgen er meer.