Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Doe mee aan het gebruikersonderzoek digitaal identiteitsbewijs

08/09/2020

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) is op zoek naar deelnemers voor een gebruikersonderzoek. De RvIG ontwikkelt momenteel een digitaal identiteitsbewijs genaamd vID. Dit is de digitale variant van het vertrouwde paspoort of ID-kaart in de vorm van een app op de smartphone. Het RvIG is specifiek op zoek naar deelnemers met een visuele of auditieve beperking, laaggeletterdheid of een licht verstandelijke beperking.  In september gaat het gebruikersonderzoek van start.

Wat is vID?

vID is een nieuwe digitale vorm van een reis- of identiteitsdocument in de vorm van een app op de mobiele telefoon. Met de vID zorgt de overheid voor een nieuwe vorm van identiteitsverificatie, waarmee gebruikers gegevens op een gemakkelijke en veilige manier kunnen delen met publieke en private dienstverleners.

Waar en wanneer is het onderzoek?

Op de volgende data vindt het gebruikersonderzoek in Haarlem plaats:

  • 15, 16 en 17 september
  • 6, 7 en 8 oktober
  • 27, 28 en 29 oktober
  • 17, 18 en 19 november

Aanmelden of informatie

Komt u in uw dagelijkse omgeving iemand tegen die tot de doelgroep behoort of past u zelf binnen het gevraagde profiel? Neem dan contact op met de Frontoffice: info@rvig.nl of bel naar: 088 900 1000. Meer weten over het belang van digitale inclusie? Lees dan het onlangs verschenen artikel in RvIG Magazine.