Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Start migratie naar Oracle 19 Centric gebruikers

08/09/2020

 

In maart dit jaar hebben heeft de GV Centric u geïnformeerd over de komende migratie van Oracle 12 naar Oracle 19. Inmiddels hebben zij van Centric bericht ontvangen dat zij Oracle 19 heeft vrijgegeven en kan starten met de uitrol ervan. De tijd die voor de uitrol beschikbaar is, is beperkt. Zij raden u daarom aan om hier nu mee te starten.

Oracle beëindigt haar ondersteuning (“Error Grace Period”) van Oracle 12 (de voorganger van Oracle 19) op 30 november dit jaar. Hierna start een periode van “Limited Error Correction”, die eindigt op 31 maart 2022. De ondersteuning die in deze periode wordt geboden, is beperkt. Oracle bepaalt of een probleem dusdanig ernstig is, dat het moet worden opgelost. De (beperkte) ondersteuning wordt na maart 2022 niet verder verlengd.

Als organisatie moet u voor 31 maart 2022 migreren naar Oracle 19. En om na november in aanmerking te komen voor (beperkte) ondersteuning, moet u voor 1 december 2020 opdracht hebben gegeven voor migratie naar Oracle 19. Dit om aan te tonen dat de eerste stappen richting een migratie naar Oracle 19 zijn ingezet.

Start daarom nu met de migratie naar Oracle 19 en kom straks niet in problemen.