Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Doe mee aan de Stuiveling Open Data Award

22/09/2020

Vanaf dinsdag 1 september kunnen publieke en private organisaties zich aanmelden voor de Stuiveling Open Data Award (SODA). Met deze award wil het ministerie van BZK zichtbaar maken wat er mogelijk is met open data. Daarnaast wil het ministerie het gebruik van open data bevorderen. De winnaar ontvangt 20.000 euro om de open data toepassing verder te ontwikkelen. De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Voor wie is deze wedstrijd?

De wedstrijd is voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een website of app. Het gaat hierbij zowel om bestaande toepassingen als om nieuwe ideeën. Publieke en private organisaties zijn welkom om mee te doen. Zowel bedrijven, start-ups, overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties maken kans op de award.

De prijs

De winnaar ontvangt een wisselbeker en een geldbedrag van 20.000 euro voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing. Hierbij staat (her)gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde voorop. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om de toepassing in de schijnwerpers te zetten.

Aanmelden voor de Stuiveling Open Data Award kan via de website.