Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuw label geeft inzicht in toegankelijkheid websites

22/09/2020

 

Onlangs is een nieuwe versie van de invulassistent voor toegankelijkheidsverklaringen live gegaan. In deze update is een handig label toegevoegd met een afbeelding van de status van de website.  Het geeft inzicht in hoeverre de website aan de toegankelijkheidseisen voldoet. Het label wordt automatisch gegenereerd zodra de  invulassistent is afgerond en de verklaring is gepubliceerd in het centrale register.

Centraal register

Het toegankelijkheidslabel vervangt de tekst van de verklaring op de eigen website, maar is tegelijk ook een directe verwijzing naar de volledige, officiële verklaring in het centrale register. Zodra een organisatie de verklaring aanpast verandert ook direct het label op de eigen website. Veranderingen hoeven dus maar op 1 plaats te worden doorgevoerd. Daardoor komen er geen verschillende versies van de verklaring in omloop.

Meer informatie

Voor aanvullende vragen en hulp kunnen (overheids)instanties terecht bij DigiToegankelijk.nl.  Daar is veel informatie te vinden over digitale toegankelijkheid.  Of neem contact op met de helpdesk.

Wellicht ook interessant voor u: