Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

SBR: 3 ambities voor komende 5 jaar

22/09/2020

Bedrijven, instellingen en overheden kunnen met Standard Business Reporting (SBR) eenduidig en veilig verantwoordingsdata delen. Bijvoorbeeld een belastingaangifte indienen bij de Belastingdienst, kredietrapportages aanleveren bij de bank, of het deponeren van een jaarrekening bij KVK. Onlangs zijn de ambities voor 2020-2025 vastgesteld.

3 Ambities

SBR publiceerde de nieuwe SBR-Roadmap, die loopt van 2020 tot en met 2025. De komende 5 jaar staan 3 ambities centraal:

  1. Blijven inzetten op kwalitatief hoogwaardige en toekomstbestendige elektronische gegevensuitwisseling.
  2. Vernieuwen van onze manier van werken en het versterken van de kennis, competenties en communicatie.
  3. Onderhouden en versterken van relaties met belanghebbenden.

Bekijk de SBR-Roadmap 2020-2025

Over SBR?

Met SBR worden de gegevens in de financiële administratie van organisaties eenmalig op een standaard manier vastgelegd. De gegevens zijn eenvoudig te (her)gebruiken voor verschillende rapportages aan overheidsinstellingen en een aantal banken. Met één druk op de knop worden rapportages opgesteld en digitaal verzonden naar verschillende partijen. Zo hebben overheden, bedrijven en andere organisaties minder werk aan (verplichte) rapportages. De SBR is ontwikkeld door de Nederlandse overheid samen met organisaties uit de markt, zoals accountants, boekhouders, softwareleveranciers en banken.

Gerelateerd