Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digitale toegankelijkheid gaat de hele organisatie aan

06/10/2020

1 op de 5 Nederlanders heeft moeite om de digitale informatie en diensten van de overheid te gebruiken. Daarom is het heel belangrijk dat overheidswebsites voor iedereen toegankelijk zijn. Vanaf 23 september geldt hiervoor een wettelijke verplichting.

“Het gaat erom dat niemand wordt belemmerd of afhankelijk is van andere personen om dienstverlening van de overheid af te nemen”. Deze woorden van staatssecretaris Knops haalde Larissa Zegveld (voorzitter van het Forum Standaardisatie) aan bij het webinar over digitale toegankelijkheid.

 

In het webinar gingen Raph de Rooij (BZK) en Han Zuidweg (Forum Standaardisatie) in op allerlei aspecten van digitale toegankelijkheid.

Toegankelijkheid is geen ict-probleem. Het gaat niet alleen de afdeling communicatie aan, maar de hele organisatie. Het is een organisatorische opgave waarvoor bestuurlijke aandacht nodig is.

Lees meer over digitale toegankelijkheid in ons dossier Digitaal toegankelijk, met handige instrumenten en verhalen van experts en ervaringsdeskundigen.