Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICT/Informatiebeleid in de miljoenennota die op Prinsjesdag is gepresenteerd

06/10/2020

 

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Volgens het kabinet heeft de intelligente lockdown het belang van digitalisering laten zien, maar er is ook gebleken dat een aanzienlijk deel van de bevolking zonder hulp digitaal vastloop. Om burgers te helpen digitaal vaardiger te maken, is de actie #allemaaldigitaal opgezet. In 2021 gaat deze inzet onverminderd door.  

Ook de dienstverlening van de overheid moet aansluiten op de situatie, wensen en behoeften van mensen. “Het contact met de overheid moet voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk en begrijpelijk zijn. Overheidswebsites en apps worden verder digitaal toegankelijk gemaakt”, aldus het ministerie van BZK.  

Digitale veiligheid is een randvoorwaarde voor een kwalitatief goede informatievoorziening. Daarom worden informatieveiligheidsstandaarden voor overheidswebsites verder toegepast. En de Overheidsbrede Cyberoefening, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond, zal elk jaar in oktober, de Europese maand van de cybersecurity, plaatsvinden. 

Prinsjesdag 2020

Miljoenennota: flinke investering in digitale hulpmiddelen in strijd tegen Covid-19

Miljoenennota: Justitie gaat jonge cybercriminelen aanpakken

Miljoenennota: Corona stuwt cybercrime

Miljoenennota: overheid wil in 2021 broncodes vrijgeven

Miljoenennota: Inzet op AI, duurzaamheid en digitale vaardigheden

Miljoenennota: Minder geld voor toezichthouder AP

Lees ook het commentaar

Prinsjesdag: Mond vol over digitalisering maar onderbouwing rammelt