Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het open source platform voor digitale participatie-projecten

20/10/2020

"Wij willen alle inwoners van Nederland meer invloed en zeggenschap geven op wat er in hun stad of dorp gebeurt. Daarom maken wij het voor andere gemeenten makkelijker om via ons open source platform digitale participatiewebsites in te zetten als aanvulling op bewonersbijeenkomsten."

Wat is het OpenStad platform?

OpenStad biedt een open source platform waarmee je eenvoudig interactieve websites kunt maken voor jouw participatieprojecten. 

Het platform bevat widgets die speciaal zijn ontwikkeld om inwoners op een interactieve manier meer invloed en zeggenschap te geven op wat er in hun stad of dorp gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een online stemtool, manieren om plannen in te sturen, een tool waarmee bewoners budget kunnen toewijzen aan plannen voor het gebied en een keuzewijzer voor bijvoorbeeld complexe openbare ruimteprojecten.

Daarnaast hebben deelnemende gemeenten al een hoop kennis opgedaan in het ontwerpen van (online) participatieprocessen, die we graag delen met collega’s uit andere gemeenten. 

Voor meer informatie: https://openstad.org/