Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Coalition of the Willing: “Samen leren door te experimenteren”

03/11/2020

Met de Coalition of the Willing willen 8 Europese landen samen resultaten boeken én van elkaar leren bij digitalisering van de overheid. Op 5 oktober 2020 vond de digitale startbijeenkomst plaats onder leiding van staatssecretaris Raymond Knops.

Concreet

Bewindslieden uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland en Portugal gaan werken aan concrete oplossingen voor digitale vraagstukken. Thema’s als mensgerichte inzet van artificiële intelligentie, digitale dienstverlening over grenzen heen, de ontwikkeling van digitale identiteit, data en open source, en cybersecurity worden dit jaar uitgewerkt tot concrete vraagstukken.

Experimenteren

Staatssecretaris Knops: “Door de coronacrisis maakt de digitale transformatie van de overheid een versnelling door. Of het nu gaat om telewerken, communicatie op afstand, digitale dienstverlening aan burgers of digitale inspectie. Met de Coalition of the Willing slaan we met een aantal Europese koplopers op het gebied van de digitalisering de handen ineen. Door de sterke kanten van ieder land te benutten, kunnen we sneller betere resultaten bereiken. We leren door te experimenteren.”

De Coalition of the Willing komt tweemaal per jaar samen om voortgang en resultaten te bespreken. Nederland is voorzitter. Het volgende overleg tussen de bewindslieden staat gepland voor december 2020.

Gerelateerd