Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Cybersecuritymaand: denk ook aan lokale ondernemers

03/11/2020

Het Digital Trust Center heeft een toolkit ontwikkeld voor gemeenten die veilig digitaal ondernemen willen stimuleren. In de toolkit staan veel producten voor de communicatie naar ondernemers. Handig voor cyberbewuste gemeentes in cybersecuritymaand oktober, maar ook daarna goed bruikbaar.

Voor gemeenten

Digitaleoverheid.nl heeft zelf een toolbox cyberincident waar overheidsorganisaties terecht kunnen voor voorbereiding op en hulp tijdens een cyberincident.  De toolkit van het DTC is bedoeld voor gemeenten om ondernemers te stimuleren hun informatieveiligheid op te pakken.

Campagnes en tools

De toolkit voor gemeenten van DTC bevat handleidingen, video’s en voorbeelden om de bewustwording en weerbaarheid in cybersecurity bij lokale bedrijven te verhogen. Veel informatie gericht op de bewustwording. Waaronder campagnes (op aanvraag) over actuele thema’s als thuiswerken, backup maken en phishing. Ook materiaal voor het organiseren van een heuse roadshow is beschikbaar. De eerste stap voor bedrijven is een helder en actueel beeld krijgen in hoeverre hun onderneming digitaal veilig is. Concrete tools als een cybersecurity scan helpen ondernemers en bedrijven daarbij met relatief weinig tijd inzicht te krijgen in hun digitale veiligheid. In de toolkit ook verschillende animatiefilmpjes die gemeenten kunnen gebruiken en interviews met ondernemers die slachtoffer zijn geweest en daarover vertellen.

Sommige tools zijn op aanvraag, zoals regelmatige updates van het actueel dreigingsbeeld, en voorbeelden van gemeenten.

Gerelateerd