Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GemeenteDelers 2021

15/12/2020

VNG Realisatie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties riepen alle gemeenten op om mee te doen aan de competitie ‘GemeenteDelers’. Dat kon tot en met 4 december jl.. Gemeenten konden een voorbeeld insturen van vernieuwende dienstverlening, informatievoorziening of data gedreven werken. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Het winnende project wordt vervolgens landelijk uitgerold.

Kennisdelen

De nieuwe competitie voor gemeenten heeft als doel om succesvolle casussen te delen en elkaar te helpen om de dienstverlening te verbeteren. Zo hoeven de verschillende gemeenten niet 355 keer opnieuw het wiel uit te vinden. Bas den Hollander, directeur Digitale Overheid bij het ministerie van BZK: “We steunen de gemeenten graag bij het verbeteren van de dienstverlening. Waarom zou iedereen opnieuw een oplossing moeten bedenken als de buurman er al 1 heeft gevonden die goed werkt? Het mooie is dat deze competitie niet alleen kijkt naar de voorkant van de dienstverlening, maar ook naar wat er onder de motorkap nodig is aan informatievoorziening en data-gedreven werken. Fantastische wedstrijd en ik wens de deelnemers veel succes!”

Is mijn casus het aanmelden waard?

Doe de volgende korte test en weet direct of uw casus geschikt is voor deze competitie.

  • Heeft de casus zich in de praktijk bewezen?
  • Is de casus relevant voor andere gemeenten?
  • Levert de casus maatschappelijke impact?
  • Is de casus jonger dan 3 jaar?
  • Kan de casus door andere gemeenten overgenomen worden?

Meer informatie

Indien alle bovenstaande vragen met ‘ja’ zijn beantwoord dan komt de casus in aanmerking voor de competitie. Aanmelden kon tot en met 4 december a.s. eenvoudig via de website. Voor meer informatie of vragen is er een VNG projectteam bereikbaar via dienstverlening.realisatie@vng.nl