Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Beveiliging internetdomeinen overheid vereist aandacht

19/01/2021

Het toepassen van veilige standaarden voor websites en e-mail bij overheidsorganisaties vereist voortdurende aandacht. Dit blijkt uit de meest recente meting van het Forum Standaardisatie. De meeste standaarden zijn in het afgelopen half jaar vaker toegepast binnen de overheid.

Toepassen standaarden

Forum Standaardisatie heeft de afgelopen periode organisaties aangeschreven, dat lijkt een gunstig effect te hebben. Meer organisaties passen nu de standaarden toe. Uit de meting blijkt dat nog niet alle overheidsorganisaties de standaarden hebben ingebouwd. Dat geldt vooral voor de standaarden ter bevordering van veilige e-mail.

Veilige verbinding

Waarom is het zo belangrijk om met een veilige verbinding te werken? Met een kwetsbare verbinding riskeren organisaties dat internetverkeer wordt afgeluisterd of gemanipuleerd. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft daarom ICT-beveiligingsrichtlijnen opgesteld. Deze helpen gegevensuitwisseling tussen overheden en burgers en bedrijven veilig te laten verlopen.

Meer informatie

Meer weten over veilige standaarden voor websites en e-mail? Lees het gehele rapport