Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Denk mee: open source aanbesteden publieke software

19/01/2021

Wat is er nodig om de broncode van overheidssoftware vrij te geven? Op deze vraag zoeken het ministerie van BZK, iBestuur en Stichting Kafkabrigade de komende maanden een antwoord. De kennis die zij ophalen in hun zoektocht wordt vastgelegd in het playbook ‘publieke software aanbesteden’. Professionals kunnen een bijdrage leveren aan het playbook.

Beleidsbrief

Op 17 april 2020 verscheen de beleidsbrief van staatssecretaris Knops over het vrijgeven van de broncode van overheidssoftware. De staatssecretaris roept overheden op om de broncode van overheidssoftware actief vrij te geven en hierin een ‘Open, tenzij’ principe te hanteren.

Schrijf mee!

Het playbook heeft als doel om overheden te inspireren om tot vernieuwende manieren van aanbesteden van ICT te komen. Het playbook staat voorlopig open voor discussie, voor aanvullingen, voor vragen en voor (betere) en aanvullende antwoorden. Geïnteresseerden kunnen het playbook lezen en er ook direct op reageren. Meepraten over open source binnen de overheid kan via de Pleio Community.