Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Spelenderwijs aan de slag met technologisch burgerschap

19/01/2021

Mensen moeten begrijpen op welke manier het internet en digitalisering invloed op hen uitoefent. Dat was een advies van het Rathenau Instituut. Met het spel en het lespakket ‘TechTwijfels’ richt het ministerie van BZK zich op de ontwikkeling van technologisch burgerschap. Speelt u ook mee?

Gesprek

Van blockchain tot social media en van augmented reality tot algoritmes: bij welke technologie ziet u een ultieme kans? En bij welke vooral risico’s? TechTwijfels zet u op een leuke en toegankelijke manier aan het denken én discussiëren. Het online kaartspel TechTwijfels is voor een brede doelgroep (8-88 jaar). Daarnaast is er een online lespakket voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

Lespakketten

Het stimuleren van bewustwording en begrip onder burgers over de impact van technologieën op hun grondrechten, is een taak van de overheid. Het voortgezet onderwijs heeft inmiddels al ruim 3.000 lespakketten aangevraagd.

Speel ook mee

U kunt TechTwijfels natuurlijk ook thuis spelen; u speelt het via www.techtwijfels.nl