Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

VNG Realisatie e-magazine #11: Grijp uw informatie!

19/01/2021

 

De elfde editie van het VNG Realisatie E-Magazine is uit. In deze editie onder meer aandacht voor Grip op Informatie. We kijken terug op een succesvolle 2e week Grip op Informatie met 14 online webinars. Verder bestaat het PGB dit jaar 25 jaar. Daarom niet één, maar twee maal aandacht voor PGB. We kijken uit naar de implementatie van PGB2.0 en kijken terug naar de pressure cooker PGB-fraude. Verder is er in het E-Magazine aandacht voor de nieuwe aanbesteding mobiele telefonie GT Mobiel 3, het woonplaatsbeginsel jeugd, digitale informatieveiligheid, data science, professionalisering in het sociaal domein en klantcontact in Coronatijd.

Met o.a. Digitale Informatieveiligheid

Sebastiaan van 't Erve is burgemeester van Lochem. Een gemeente die in 2019 werd getroffen door een hack en die heel open is over de afhandeling daarvan. De afhandeling en het belang van informatieveiligheid zijn voor gemeenten zeer relevant. De hack bij de gemeente Hof van Twente toont dat helaas opnieuw aan.

Grijp uw informatie!

Een goede informatiehuishouding is cruciaal zo bleek wederom tijdens de tweede week van Grip op Informatie. Tijdens de 14(!) webinars in deze week veel concrete oplossingen aangeraakt om gemeenten van elkaar te laten leren en de regie te nemen.