Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Algoritme register Amsterdam

02/02/2021

Recent publiceerde de gemeente Amsterdam een algoritmeregister. Het algoritmeregister is een overzicht van
de algoritmes die de gemeente gebruikt bij gemeentelijke dienstverlening. Een algoritme is een vooraf bepaalde set regels of stappen die door de computer gevolgd worden. Per algoritme staat in het register eerst algemene informatie over de bedoeling en werking van het algoritme. Daarna is meer gedetailleerde technische informatie te vinden.

Het is mogelijk om feedback te geven, met als doel om de algoritmes die de gemeente gebruikt beter, eerlijker en verantwoorder te maken. Het register is nog in ontwikkeling en het is een mooi voorbeeld van invulling van het transparantievereiste (art. 12 AVG).

Lees hier meer over het algoritmeregister.