Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe factsheet incidentmanagement

16/02/2021

 

De IBD publiceerde een nieuwe factsheet over incidentmanagement. Incidentmanagement is één van de basisprocessen om de beveiliging op orde te krijgen. De IBD biedt hierop ondersteuning in het programma Verhogen Digitale Weerbaarheid. (Basis-) maatregelen kunnen risico’s op informatiebeveiligingsincidenten sterk verminderen. Incidenten zijn echter nooit helemaal te voorkomen. Daarom is het van groot belang dat de gemeentelijke organisatie is voorbereid voor als het toch mis gaat. De schade bij een incident kan met goede voorbereiding worden beperkt. Daarom is het belangrijk om het proces van incidentmanagement in te richten, te oefenen regelmatig te actualiseren. Op hoofdlijnen zijn de verschillende aspecten van incidentmanagement op een rij gezet in deze factsheet.

Daarbij is beschreven hoe u er zelf mee aan de slag kunt en in welke ondersteuningsproducten van de IBD u meer informatie kunt vinden over dit onderwerp.