Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Whitepaper Centric – Archiveren voor gemeenten

16/02/2021

 

De Archiefwet schrijft voor dat de overheid haar informatie op een goede manier bewaart. Het goed bewaren van – fysieke en digitale – gegevens, waarvoor dezelfde wettelijke verplichtingen gelden, is essentieel, ook voor gemeenten. Hoe pak je dat op de juiste manier aan?

De whitepaper Archiveren voor gemeenten schetst de visie van Centric op digitaal archiveren voor nu en in de toekomst. We staan stil bij het ontstaan van informatiesystemen, het huidige applicatielandschap en het gebruik van samenwerkomgevingen. Aan welke eisen voldoet goede archivering? Hoe ziet de gegevensopslag van morgen eruit? En hoe bereidt Centric de informatiesystemen van de overheid daarop voor?

Voor het downloaden van de whitepaper klik  hier