Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opbrengsten Fieldlab DOiT 2021

02/03/2021

Het Fieldlab DOiT 2021 heeft een aantal mooie resultaten opgeleverd. Er werden een aantal use casus ontwikkeld om binnen de overheid te werken met digital twins. De VNG gaat aan de slag met een wizard voor gemeenten om de lokale schuldenproblematiek aan te pakken. En er werden stappen gezet naar een meer gezamenlijke aanpak voor digitale inclusie.

Samen aan de slag

Tijdens het Fieldlab werken Rijk, provincies, gemeenten en uitvoeringsorganisaties samen met verschillende partijen om de digitale overheid te verbeteren. Verschillende onderwerpen stonden centraal waaronder: digitale inclusie, standaardisatie & common ground en digitalisering vanuit Europa. In 3 dagen tijd werkten verschillende professionals aan vraagstukken die een gezamenlijke agenda en een gezamenlijke aanpak nodig hebben.

Meer info

Alle resultaten uit het Fieldlab zijn te vinden via de Pleio omgeving van ‘werken aan een overheid’. Of bekijk deze uitgebreide video waarin deelnemers terugblikken op het online event. Zelf deelnemen aan het volgende fieldlab digitale overheid? Meld je hier alvast aan als geïnteresseerde voor de editie van juni 2021!