Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

BIO Self Assessment beschikbaar

16/03/2021

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid -Self Assessment (BIO-SA) is een handig online instrument om te meten hoe de organisatie omgaat met informatiebeveiliging. Het is daarnaast bedoeld om op een planmatige wijze verbeteringen door te voeren en een krachtig middel om bewustwording te vergroten bij het management en medewerkers.

Verbeteringen

Na het invullen van de BIO-SA zie je direct welke stappen nodig zijn om de informatieveiligheid te verbeteren. Het assessment zegt ook iets over de mate waarin een organisatie aan de BIO voldoet. Het online instrument is voor iedereen beschikbaar op www.cip-overheid.nl.  Op deze website vinden geïnteresseerden ook een beschrijving van de 16 criteria die ten grondslag liggen aan de BIO-

SA.

Definitieve versie

Op 1 april 2021 krijgt de BIO-SA een definitieve status. Iedereen die voor die tijd opmerkingen heeft kan mailen naar BIO@uwv.nl. Relevante suggesties worden zoveel mogelijk meegenomen in de definitieve versie.