Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

eHerkenning stopt met laagste betrouwbaarheidsniveau

27/04/2021

Het laagste betrouwbaarheidsniveau van eHerkenning, EH1, wordt vanaf 1 juli 2021 stopgezet. Hierdoor is het niet meer mogelijk om online diensten op dit niveau aan te bieden of in te loggen met betrouwbaarheidsniveau EH1. De hogere niveaus blijven bestaan.

Internationale standaarden

eHerkenning kent de betrouwbaarheidsniveaus EH1 tot en met EH4. EH1, inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord, bestaat het langst. Maar het voldoet niet meer aan de (internationale) standaarden voor veilig inloggen, waaronder die van eIDAS. Het stopzetten van EH1 heeft als doel om online zaken te blijven regelen en privacygevoelige gegevens uit te wisselen op een betrouwbare manier die past bij deze tijd.

Gezamenlijk besluit

Het besluit om te stoppen met EH1 is gezamenlijk genomen door de grootste aanbieders van diensten op betrouwbaarheidsniveau EH1, de erkende leveranciers van eHerkenning, het ministerie van BZK en de governance van eHerkenning.