Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Handreiking ‘Van Wob naar Woo’

27/04/2021

De VNG maakte samen met advocatenkantoor Pels Rijcken de handreiking ‘Van Wob naar Woo’. Het document ondersteunt  gemeenten bij de uitvoering van de Wet open overheid.

WOO

Op 26 januari 2021 nam de Tweede Kamer de Wet open overheid (Woo) aan. De wet beoogt een meer transparante en actief openbaar makende overheid. Daarom kent deze wet de verplichting om uit eigen beweging bepaalde informatie openbaar te maken. Ook schrijft de wet maatregelen voor om digitale documenten duurzaam toegankelijk te maken.

Bijeenkomsten

De VNG organiseert dit jaar 3 bijeenkomsten voor gemeenten over de inhoud van de handreiking. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 22 april 2021 van 10.00 – 11.30 uur tijdens de derde week van Grip op informatie. Aanmelden  voor deze of een andere webinar kan via de website.