Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Let’s talk about hacks!

11/05/2021

Podcast 1: Rickey Gevers (l) en Robin Rotman

Op dinsdag 4 mei 2021 is de 3e aflevering van de podcastserie ‘Let’s talk about hacks’ van het ministerie van BZK gelanceerd. Beluister deze nu via Soundcloud, Spotify of de website.

Cyberoefening

In de aanloop naar de overheidsbrede Cyberoefening op 1 november 2021 maakt ICTU in samenwerking met de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) de 4-delige podcastserie ‘Lets talk about hacks’.

Programma

Podcaster Robin Rotman gaat in gesprek met verschillende experts over hacken, cybersecurity en digitale weerbaarheid. Alle 4 de afleveringen belichten een invalshoek van hacks.

  1. 6 april 2021: 1: Ik ben een ethisch hacker. Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk komt een hacker de systemen binnen van de overheid? En welke schade kan daar worden aangericht? Ethisch hacker Rickey Gevers geeft antwoord op deze en vele andere vragen.
  2. 19 april 2021: Ik ben gehackt, wat nu? Wat doe je als jouw organisatie met cybercriminaliteit te maken krijgt. Hoe handel je, wie bel je en wat communiceer je naar buiten? Met: Dave Maasland (CEO ESET Nederland) en Dennis Lacroix (gemeente Hof van Twente)
  3. 4 mei 2021: Welke strategische keuzes maakt de NCTV om Nederland digitaal veilig te maken en te houden? En welke maatregelen helpen cyberdreigingen het hoofd te bieden? Met: Hester Somsen, plaatsvervangend NCTV
  4. 17 mei 2021: Digitale ontwrichting en IOT.  Hoe kunnen we ons voorbereiden op digitale ontwrichting, hoe voorkomen we escalatie en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Met: Ben van Lier (hoogleraar IoT) en Erik Schrijver (onderzoeker WRR)

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten die plaatsvinden in het kader van de Overheidsbrede Cyberoefening? Bekijk dan de website of meld je aan voor de nieuwsbrief.