Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Beluister de podcastserie ‘Het digitale dilemma’

25/05/2021

De Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) maakt een nieuwe podcastserie met de naam ‘Het digitale dilemma’.  Presentator Robin Rotman neemt luisteraars mee in onderwerpen zoals algoritmen, gezichtsherkenning, integriteit en sociale robotica. De eerste 2 afleveringen zijn nu te beluisteren via soundcloud en spotify.

Afleveringen

De podcastserie bestaat uit 4 afleveringen.

  • Podcast #1 ‘Algoritmen en sociale cohesie‘: Siri Beerends, cultuursocioloog en onderzoeker bij MediaLab SETUP, bespreekt de impact van digitalisering op de samenleving;
  • Podcast #2 ‘Gezichtsherkenning en privacy’: Een gesprek met Pim Haselager, universitair hoofddocent Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit, over gezichtsherkenning en wat dit betekent voor onze privacy.
  • Podcast #3 ‘Integriteit by design’: In gesprek met Valerie Frissen, directeur SIDN fonds en bijzonder hoogleraar Digital Technologies & Social Change aan de universiteit van Leiden, over de impact van algoritmes.
  • Podcast #4 ‘Sociale robotica’: Een gesprek over hoe robots de economie en de mens in de toekomst gaan dienen.

Aanbod RADIO

RADIO deelt veel kennis rondom digitalisering binnen de overheid. Onlangs zette de Rijksacademie bijvoorbeeld de podcastserie ‘Let’s talk about hacks‘ online. Maar er zijn ook e-learningslezingen en verschillende webinars te vinden.