Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

SiR Intergov 2021: 14 startups gaan door

25/05/2021

Nieuwe oplossingen, snelle resultaten en minder regels. Dat is waar het Startup in Residence (SiR) Intergov programma voor staat.  14 startups gaan aan de slag met innovatieve oplossingen voor uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Van stimuleren van vrouwelijke tech ondernemerschap tot het voorkomen van discriminatie bij artificiële intelligentie. e.

Opschalen

De overheid wordt innovatiever door het doorbreken van vaste patronen en denkwijzen door de innovatie en creativiteit van de startups. Dat is de gedachte achter SiR. Afgelopen januari zijn de challenges uitgeschreven voor maatschappelijke vraagstukken.  Na de selectieronde gaan 14 gekozen startups nu aan de slag om hun oplossing te valideren en op te schalen. Daarbij krijgen ze professionele begeleiding, financiële middelen en toegang tot het netwerk van de overheid.

Digitale overheid

Is de oplossing en uitwerking voor een challenge succesvol? Dan kan de overheid het product of de dienst aanschaffen en ‘launching customer’ wordt voor de startup.  De 6 deelnemende overheden kozen 14 startups voor de volgende  fase. Van die 14 oplossingen zijn er ook een aantal op het terrein van de digitale overheid. Zoals een oplossing voor het  sneller en makkelijker beantwoorden van Kamervragen met machinelearning (JoinSeven) Of het voorkomen van discriminatie door algoritmes (Visual Logic). Bekijk alle 14 challenges bij SiR.

Over Sir

Het overheidsbrede Startup in Residence-programma (SiR Intergov) is een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag en ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.