Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Startups presenteren prototypes

25/05/2021

 

Twintig verschillende startups hebben tijdens zogenoemde ‘Demo Days’ hun innovaties gepitcht aan een breder publiek. De presentaties zijn terug te zien op de website van het Startup In Residence (SiR) Intergov programma.

Tijdens een SiR-programma werkt een startup samen met een overheidsorganisatie, die een vraagstuk heeft waarvoor een innovatief product wordt gezocht. De Demo Days zijn een belangrijk onderdeel van het SiR-programma. Het doel is om de innovaties onder de aandacht te brengen bij een breder publiek en te laten zien wat overheden kunnen leren van jonge innovatieve bedrijven. Startups presenteren hiervoor het prototype van hun oplossing, waaraan ze zo’n vijf maanden hebben gewerkt. Na de Demo Days beslissen de overheidsorganisaties om de producten of diensten van de startups verder door te ontwikkelen of op te schalen.

De laatste Demo Days vonden plaats op 15 en 16 april. De gepresenteerde innovaties waren onderverdeeld in de clusters ‘sociale vraagstukken’, ‘technische vraagstukken’ en ‘duurzaamheidsvraagstukken’. Ze zijn als YouTube-filmpjes terug te zien op de website van het SiR-programma. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma.