Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verlenging inschrijvingstermijn GT Mobiele Communicatie 3

25/05/2021

 

In 2020 is de VNG gestart met de voorbereidingen op de aanbesteding GT Mobiele Communicatie 3. Zo is de verwervingsstrategie eind dat jaar gepubliceerd en zijn marktpartijen uitgebreid geconsulteerd. In de afgelopen maanden zijn twee Algemene Functionele Beschrijvingen gepubliceerd waarop deelnemers en marktpartijen kunnen reageren. Voor de oorspronkelijke deadline voor inschrijving (1 mei jl.) hebben zich al meer dan 200 gemeenten en gemeentelijke deelnemingen aangemeld. De VNG wil zoveel mogelijk deelnemers de kans wil geven om mee te doen met deze opvolger van de succesrijke aanbestedingen GT Mobiele Communicatie 1 en 2 en daarom heeft zij besloten de inschrijvingstermijn voor de voorgenomen aanbesteding GT Mobiele Communicatie 3 te verlengen tot en met 30 juni.

GT Mobiele Communicatie 3

Sinds 2015 zijn er onder het label GT verscheidene gezamenlijke aanbestedingen gedaan op het gebied van telecommunicatie en ICT. Een van de meest succesvolle aanbestedingen vanuit dit arrangement, is die van mobiele telecommunicatie geweest (GT Mobiele Communicatie 1 en 2). Aangezien de eerste contracten die hieronder zijn gesloten gedurende 2022 gaan aflopen en deelnemers duidelijk hebben aangegeven een opvolger te willen, heeft de VNG besloten een opvolger te organiseren: GT Mobiele Communicatie 3. Deze aanbesteding voorziet net als haar voorgangers in mobiele telefoonabonnementen voor gemeenten, waarbij het streven is om door gezamenlijk aan te besteden een zo hoog mogelijke kwaliteit te verkrijgen voor een zo goed mogelijke prijs. Tevens wordt er goed gekeken naar toekomstvastheid, onder meer ingegeven door de komst van 5G. Door het contract straks onder te brengen bij het Servicecentrum Gemeenten van VNG Realisatie, worden gemeenten bovendien ontzorgd, omdat zij zelf niet hoeven aan te besteden. Gedurende de contractperiode weten deelnemers zich verzekerd van een financieel en technisch marktconform contract.

De publicatie van het aanbestedingsbestek staat gepland medio september. Het streven is om begin 2022 een raamovereenkomst te sluiten. Eventuele wijzigingen van de publicatiedatum worden kenbaar gemaakt via vngrealisatie.nl of via de nieuwsbrief GT.

Inschrijving

Het inschrijfformulier vindt u op de betreffende webpagina op de website van VNG Realisatie (https://www.vngrealisatie.nl/producten/gt-mobiele-communicatie).

Voor vragen kunt u contact opnemen met Tom van der Kruys, tom.vanderkruys@vng.nl of 06-14 559 445.