Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wandel mee door het datalandschap

25/05/2021

De digitale wereld is niet onzichtbaar. Zij manifesteert zich steeds meer in ons straatbeeld, bijvoorbeeld via datacenters. De Waag organiseert in verschillende regio’s wandelingen die je meenemen in ons datalandschap en de toekomst daarvan.

8.000 stappen

Het afgelopen jaar zijn velen aan het wandelen geslagen. Steeds meer podcasts over inhoudelijke onderwerpen spelen in op die trend. De Waag biedt daar nu ook een wandelroute bij. Met een interactieve en afwisselende route van ongeveer anderhalf uur (6 kilometer, ongeveer 8.000 stappen), krijg je allerlei informatie, vragen en gespreksstof. Volg de route wanneer het jou uitkomt of doe het met een collega, zodat je bijvoorbeeld de stellingen ook kunt bespreken.

Open, eerlijk, inclusief

De Waag wil als Future Lab voor technologie en maatschappij de komende vier jaar op meerdere expedities naar planet B.  Deze wandelingen dragen bij aan antwoord op de vraag: wat kunnen we in het heden doen om tot een open, eerlijke en inclusieve toekomst te komen? Deze doe-het-zelf  wandeling kun je op verschillende plekken in Nederland doen: Amsterdam, Groningen, Maastricht en Utrecht. Deze over het datalandschap is de eerste van 4 wandelingen.

Meld je aan om het pakket rond deze wandeling te kunnen downloaden.