Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

eHerkenning op het laagste niveau stopt: pas uw online ondernemers-dienstverlening aan voor 1 juli

08/06/2021

Biedt uw gemeente diensten aan op betrouwbaarheidsniveau EH1 of neemt u online diensten af op EH1 om online uw zaken te regelen? Vanaf 1 juli 2021 wordt betrouwbaarheidsniveau EH1 stopgezet. Hierdoor is het niet meer mogelijk om online diensten op dit niveau aan te bieden of in te loggen met betrouwbaarheidsniveau EH1. 

Raadpleeg het stappenplan

Wellicht heeft u uw diensten reeds op een hoger betrouwbaarheidsniveau ingeschaald, of bent u van plan dit spoedig te doen? Raadpleeg dan nu het handige stappenplan. Met deze 3 belangrijke stappen én de hulp van uw erkende eHerkenningsmakelaar bereidt u zich tijdig voor.

Het stopzetten van betrouwbaarheidsniveau EH1 heeft als doel om online zaken te blijven regelen en privacygevoelige gegevens uit te wisselen op een betrouwbare manier die past bij deze tijd.

Bereid u op tijd voor

Bereid u op tijd voor door uw online diensten op een hoger betrouwbaarheidsniveau in te schalen en informeer tijdig uw klanten. Upgrade uw eHerkenningsmiddel wanneer u zelf inlogt met betrouwbaarheidsniveau EH1 bij andere overheden en regel de juiste machtigingen.

Vanuit de erkende leveranciers (eHerkenningsmakelaars en -middelenleveranciers) is de afgelopen periode actief gecommuniceerd. Neem voor verdere vragen rechtstreeks contact op met uw makelaar om uw dienstverlening tijdig aan te passen.

Juiste machtiging regelen

Net als u dienen uw klanten hun persoonlijke eHerkenningsmiddel te upgraden en de juiste machtiging te regelen om van uw online diensten gebruik te kunnen blijven maken. Begin daarom ook op tijd met het informeren van uw klanten.

Lees meer