Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Subsidie voor digitale vaardigheid op het werk

22/06/2021

 

Het kabinet subsidieert werkgevers die investeren om de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) van werknemers te verbeteren.  Zowel publieke als private organisaties kunnen vanaf dinsdag 1 juni een aanvraag indienen voor subsidie. Er is ruim 3 miljoen euro beschikbaar.

Tel mee met taal

In 2021 trekt het kabinet  3 miljoen euro extra uit voor het bieden van basisopleidingen aan werknemers. Ook het verbeteren van digitale vaardigheden behoort tot de regeling. De subsidie is onderdeel van het programma ‘Tel mee met Taal’ op initiatief van de ministeries van OCW, BZK, VWS en SZW.

Voordelen

Onderzoek toont aan dat investeren in basisvaardigheden op de werkvloer verschillende voordelen heeft voor zowel werkgever als werknemer. Zo worden er minder fouten gemaakt en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen, kunnen zij zelfstandiger werken en voelen zij zich meer betrokken bij de organisatie.

Online vragenuurtje

Meer informatie over Tel mee met Taal en de subsidieregeling is te vinden op: www.telmeemettaal.nl.  

Voor alle vragen over de subsidieregeling kan contact worden opgenomen via www.dus-i.nl/contact.

Gerelateerd: