Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Registratie iBestuur Congres 2021 gestart

08/07/2021

Op 15 september vindt het online iBestuur Congres plaats. Centraal staan de digitale transformatie van de overheid en het realiseren van een duurzame relatie met de samenleving.

Sprekers

Plenaire sprekers zijn onder andere staatssecretaris Raymond Knops of zijn opvolg(st)er met de portefeuille digitale overheid, Franc Weerwind (burgemeester van Almere en VNG-bestuurder), Jaap Smit (Commissaris van de Koning in Zuid-Holland en IPO-bestuurder) en Renske Leijten (Tweede Kamerlid voor de SP en voorzitter van de Vaste Kamercommissie Digitale Zaken).

Met vijftig sessies en meer dan honderd sprekers over uiteenlopende onderwerpen als digitale soevereiniteit, Deense lessen in de praktijk, real time democracy, de datastrategie en digitaal leiderschap.

Online

Het digitale iBestuur Congres 2020 werd gewaardeerd met een dikke 9! Voor wie vooral efficiënt kennis wil vergaren en delen bleek digital only een efficiënte oplossing. Het iBestuur Congres 2021 wordt, mede door de nog geldende coronamaatregelen, opnieuw een online congres met volop mogelijkheden tot interactie en online ontmoeting. Om kennis op te doen: wat doet er toe, wat speelt er, hoe moet ik daar mee aan de slag in mijn organisatie.

Op de congreslocatie vindt daarnaast een speciaal, coronaproof programma plaats voor 150 genodigde bestuurders (of meer: corona volente!) uit overheid, wetenschap en IT-bedrijfsleven, waarbij debat centraal staat en dat deels ook online te volgen is. We nodigen u uit om digitaal deel te nemen.

Initiatiefnemers

Het iBestuur Congres 2021 is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Justitie en Veiligheid en IPO.

Het programma wordt de komende weken verder ingevuld op ibestuurcongres.nl.

In vogelvlucht

iBestuur Congres 2021, 15 september
Live vanuit de Fokker Terminal, Den Haag

Programma

10:00 – 11:00 uur congresportaal geopend
11:00 – 13:00 uur break out-sessies
13:00 – 14:00 uur plenair programma
14:00 – 17:00 uur break out-sessies
17:00 – 17:30 uur plenaire afsluiting
17:30 – 18:00 uur napraten en netwerken bij de digitale borrel

Praktische informatie

Deelname is kosteloos. Meld u aan via de congressite. Aanmelding voor 1 juli wordt op prijs gesteld.