Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Aanpak voor informatieveilig gedrag bij gemeenten

24/08/2021

 

Hoe verhoog je het bewustzijn van informatieveiligheid bij gemeentemedewerkers? De Informatie Beveiligingsdienst (IBD) maakte een toolkit ‘behaviour-by-design’; een gestructureerde aanpak voor meer informatieveilig gedrag.

Blijvende gedragsverandering

Beveiligingsbewustzijn uit zich in gedrag. Blijvende gedragsverandering bereik je alleen door er voortdurend aandacht aan te geven. De instrumenten in de toolbox helpen daarbij. De toolkit neemt je mee in de ontdekkingstocht van Mark, een niet-bestaande maar toch heel herkenbare CISO. Zijn verhaal is bedoeld als inspiratie voor de vertaling van de gestructureerde aanpak naar je eigen gemeente. Natuurlijk is die aanpak altijd maatwerk. De instrumenten in de toolkit zijn gebaseerd op internationale ‘best practices’. U kiest de instrumenten die passen bij uw eigen situatie. Handig: de bijlagen – voorbeelden van instrumenten – hebben geen opmaak. U vult ze zelf aan met relevante gemeentelijke context en maakt ze op in de in de eigen huisstijl.

Naar de toolkit.