Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe ENSIA-tool live

24/08/2021

 

Gemeenten maken vanaf 5 juli gebruik van de nieuwe ENSIA-tool voor de verantwoording over informatiebeveiliging en datakwaliteit. Deze verantwoording verloopt via de 'Eenduidige Normatiek Single Information Audit' (ENSIA).

De tool is volledig vernieuwd en gemoderniseerd. Gemeenten hebben met de nieuwe tool meer mogelijkheden voor overzichten en rapportages. Bovendien is in de nieuwe tool ruimte voor toekomstige ontwikkelingen zoals nieuwe verantwoordingsgebieden. In de loop van 2021 zal daarom ook de verantwoording over de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) toegevoegd worden.

De nieuwe tool is ontwikkeld in opdracht van de VNG door SEP BV en Qualogy Applications. Voor meer informatie over ENSIA kijkt u op vngrealisatie.nl/ensia