Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Tool voor afhandelen Wob-verzoeken beschikbaar

24/08/2021

Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) heeft een Wob-hulp-infographic ontwikkeld. De tool helpt beleidsmedewerkers om tijdig, effectief en AVG-proof de juiste informatie boven water te krijgen.

Project WOB-hulp

In de initiatiefwet open overheid (Woo) is de termijn voor het afhandelen van Wob-verzoeken teruggebracht. Tegelijkertijd zien organisaties het aantal Wob-verzoeken stijgen. Er ligt dan ook een behoorlijke opgave voor rijksorganisaties om de informatiehuishouding verder op orde te krijgen. Project Wob-hulp ondersteunt hierbij.

Goede voorbeelden

De Wob-hulp-infographic is een samenvatting van ‘good practices’ in de informatiehuishouding waarmee je informatieverzoeken beter en sneller kunt afhandelen. Basis van de infographic is het onderzoek naar ‘verbeterpunten in de informatiehuishouding voor een tijdige en kwalitatief goede afhandeling van Wob-verzoeken’.

Werksessies

Na de zomer volgen er werksessies voor professionals die te maken hebben met Wob-verzoeken. Houd de website informatiehuishouding.nl in de gaten om deel te nemen.