Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Doe mee met Demodam: de Common Ground showcase website

07/09/2021

UPDATE 19-8-2021: Goed nieuws! Demodam heeft één van de twintig innovatiesubsidies bemachtigd van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit betekent dat we in 2021 en 2022 nóg drie Demodam hackathons zullen organiseren. Zie Demodam.org voor de laatste informatie en haak aan!

Demodam is een fictieve gemeentewebsite die laat zien welke herbruikbare open source producten en diensten er beschikbaar zijn voor gemeenten. Op Demodam.nl kun je straks zien welke Common Ground componenten (bouwstenen) achter die diensten al klaar zijn en hoe ze met elkaar samenwerken. Gemeenten kunnen vervolgens besluiten om zo’n dienst, bijvoorbeeld een applicatie voor online geboorteaangifte, ook in te zetten voor hun inwoners. Ook is het mogelijk om verder te bouwen bovenop wat al beschikbaar is door zowel leveranciers als gemeenten.

Demodam zetten we op als publiek-private samenwerking, aangezwengeld door Dimpact, Wigo4it, de Foundation for Public Code en een steeds groter wordend ecosysteem van leveranciers en overheden. Demodam is de opvolger van de fictieve gemeente Zuid-Drecht.nl van Conduction. In dit artikel lees je het hoe en waarom van Demodam en nodigen we je uit voor de eerste Demodam hackathon van 5-9 juli.


Voor meer informatie: Doe mee met Demodam: de Common Ground showcase website · Common Ground