Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe ga je zorgvuldig om met overheidsinformatie?

07/09/2021

Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) en de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) bieden de e-learning ‘Actieve Openbaarmaking’ aan. Door middel van teksten, video’s en opdrachten vergroten ambtenaren hun kennis en worden zij zich bewuster van de eigen rol bij actieve openbaarmaking.

Actief openbaar

De rijksoverheid maakt meer informatie actief openbaar, zonder dat burgers, journalisten of Kamerleden daar om hoeven te vragen. De e-learning gaat in op het waarom, wat en hoe en is relevant voor alle rijksambtenaren. Daarnaast is er apart materiaal voor leidinggevenden.

RADIO

Interesse om de e-learning te volgen? Ga dan naar de website van RADIO en maak een online account aan. Je kunt dan de e-learning Actieve Openbaarmaking volgen en krijgt toegang tot vele andere interessante online trainingen, podcasts en webinars.