Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nieuwe webinars Grip op Informatie

07/09/2021

 

Van 15 tot en met 22 april 2021 heeft de derde week van grip op informatie plaats gevonden. Alle 13 webinars (inclusief de achtergrondinformatie) zijn terug te vinden op het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA).

In aanloop naar de vierde week van Grip op informatie (4 t/m 11 november 2021) worden  webinars gehouden. De reeds bekende data en onderwerpen staan hieronder aangegeven.

Webinar Grip op Informatie : Handreiking Duurzaamheidsbeleid

16 september 2021 10.00 – 11.00 uur

De Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid (beheer: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) biedt hulp bij het opstellen van duurzaamheidsbeleid. Hiermee kun je als organisatie je beleid stap-voor-stap opbouwen op een manier die past bij de inrichting van je organisatie en de digitale informatie die je in beheer hebt.

Wat gaan we doen?

Tijdens het webinar schetsen we de eerste contouren van duurzaamheidsbeleid, stellen we vast waaruit dit zou moeten bestaan en hoe je dit vervolgens kunt beschrijven. Daarna bekijken we hoe je dit kunt implementeren in je organisatie. Aan het eind van het webinar weet je wat duurzaamheidsbeleid is en waarom het belangrijk is om dit te bepalen. Je weet waaruit een duurzaamheidsbeleid kan bestaan en hoe je dit stap voor stap opbouwt en implementeert.

De sprekers zijn:

  • Mara Kamerling - Data Adviseur - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Sam Alloing - Digital Preservation Officer - Koninklijke Bibliotheek
  • Marjolein Steeman - Information Officer Preservering - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

U kunt zich aanmelden voor dit webinar