Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Speel Optimaal Digitaal in Week van de Toegankelijkheid

07/09/2021

 

Met zoveel mogelijk overheidsorganisaties het Optimaal Digitaal spel spelen in de Week van de Toegankelijkheid. En een zo inclusief mogelijke digitale overheid worden. Doet jouw organisatie ook mee met Gebruiker Centraal tussen 4 en 8 oktober 2021?

Inclusieve dienstverlening

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en iedereen moet toegang hebben tot de dienstverlening van de overheid. Ook als iemand geen internet heeft of niet digitaalvaardig is. Het Optimaal Digitaal spel is bedoeld voor medewerkers van overheidsorganisaties die werken aan de verbetering van de (digitale) dienstverlening of te maken hebben met inclusie.

Concrete handvatten

Gedurende 2 á 2,5 uur ga je in gesprek met collega’s over toegankelijke dienstverlening. Het Optimaal Digitaal spel helpt jou en je collega’s bewust te worden en te kijken hoe inclusief de dienstverlening van jullie organisatie is. Het spel biedt bovendien concrete handvatten om aan de slag te gaan met het toegankelijk maken van je dienstverlening.

Online of bordspel

Je kunt het Optimaal Digitaal bordspel spelen of je speelt het online. Belangrijk om te weten: je speelt het spel met maximaal 4 deelnemers (online) of met maximaal 7 deelnemers (bordspel) én een spelleider. Je kunt zelf de (gratis) korte  training tot spelleider volgen. Een aanrader!

Meer informatie over het spelen van het spel. En meld je aan: