Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Red-teaming: oefen met een realistische digitale aanval

19/10/2021

 

Met een red-teaming oefening kun je informatieveiligheid van een organisatie heel effectief testen. Ethische hackers voeren een aanval uit die alle onderdelen van je organisatie op de proef stelt. De organisatie, de techniek én het gedrag. Het ministerie van BZK wil organisaties stimuleren aan de slag te gaan met red teaming, en stelt daarom de handreiking ‘Red teaming in de praktijk’ voor iedereen beschikbaar.

Wat, waarom en hoe

De handreiking geeft je inzicht in wat er komt kijken bij een red-teaming oefening. Wat is het, waarom doe je het en hoe bereid je het voor?

Waarom je red teaming onder andere toepast:

  • Meten hoe digitaal weerbaar de organisatie is;
  • Vaststellen wat beter kan;
  • Trainen van medewerkers.

Overheidsbrede Cyberoefening en webinars

De handreiking ‘Red teaming in de praktijk’ hoort bij de Overheidsbrede Cyberoefening. Meer over de handreiking leer je in het cyberwebinar ‘Red Teaming als oefenmethodiek voor Cybercrises’. Deze kun je vanaf 6 oktober de webinar terugkijken, na je aanmelding voor de cyberwebinars.

Meer hulpmiddelen vind je in de Toolbox Cyberincident