Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Landelijke ICT beraad 15 oktober 2021

19/10/2021

Afgelopen vrijdag 15 oktober was er weer een overleg van het landelijk ICT beraad olv Hindrik Dyks van de gemeente Sudwest Fryslãn. Het ICT beraad heeft, net als afgelopen anderhalf jaar, online plaatsgevonden. En dit bevalt eigenlijk heel goed, met name het wegvallen van, voor sommige deelnemers, lange reistijd.

Het landelijk ICT beraad bestaat uit VIAG regiovoorzitters uit het hele land en afvaardiging vanuit de gebruikersvereniging Pink Roccade en Centric. In dit gremium worden zowel de strategische, tactische als operationele kanten van Informatiekundige vraagstukken besproken.

Deze keer geen apart thema op de agenda dat we vaak samen met de VNG vormgeven en uitdiepen, maar vooral aandacht voor verschillende zaken die er landelijk en regionaal spelen. Bijvoorbeeld over hoe de verschillende gemeenten het hybride werken nu vorm geven (reboarding). Gaan we terug naar kantoor, focus op online of kijken we naar een hybride manier van werken. Ook kwam de nieuwe net vastgestelde WOO aan de orde. Er wordt zorg uitgesproken over de implementatie en er is gesproken of we hierover een signaal willen afgeven naar VNG-R. 

Ook is de terugkoppeling besproken van de Taskforce Samen Organiseren van begin september (zie eerdere nieuwsbrief). Goed om met elkaar te concluderen dat het actief meedenken en input geven ook positief wordt ervaren door de Taskforce.