Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

MijnOverheid brengt voortaan ‘Berichten over uw buurt’

16/11/2021

Via de nieuwe functionaliteit ‘Berichten over uw buurt’ op MijnOverheid kunnen burgers voortaan besluiten inzien die impact hebben op hun leefomgeving. Van hun gemeente, provincie, waterschap of regionaal samenwerkingsorgaan. Dat meldt Logius(externe verwijzing) op haar website.

Wet elektronische publicaties

1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties(externe verwijzing) in werking getreden. Iedere overheidsorganisatie moet nu haar besluiten digitaal communiceren. Wanneer een gemeente aan een bedrijf een vergunning verleend voor een groot evenement in het park, bijvoorbeeld.

250 meter

‘Berichten over uw buurt’ staat op MijnOverheid onder het thema ‘Wonen’. Daar vinden burgers de bekendmakingen over zaken die spelen binnen een straal van 250 meter van het woonadres. Deze afstand is later naar wens aan te passen.

E-mail

Vanaf 2022 krijgen burgers  een e-mail om hen te attenderen op lokale bekendmakingen en de mogelijkheid om hun account in te stellen. Zij kunnen de bekendmakingen dan ook via e-mail ontvangen.

De functionaliteit ‘Berichten over uw buurt’ is beschikbaar voor iedereen met een geactiveerd MijnOverheid-account.