Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Taskforce Samen Organiseren 5 november 2021

17/11/2021

In de vorige nieuwsbrief (2021-19) is al verteld over Taskforce Samen Organiseren.

Vanuit VIAG en IMG is Constance Boogers degene die aanschuift bij de tweemaandelijkse vergadering en in overleg en samenwerking met leden van het CIO beraad, IMG bestuur en VIAG bestuursleden en regiovoorzitters (ICT beraad) de Taskforce van feedback op de stukken voorziet. 

Op de agenda van 5 november stonden onderwerpen zoals: Portfolio overzicht: van idee tot GGU product, AvdS (architectuur van de samenwerking) als onderdeel van Common Ground, Haven als generieke laag, Omnichanel dienstverlening en Public Ground over datadeling binnen de overheid. 

We zien wederom een hoge ambitie en veel projecten. Waarbij het best lastig is om de samenhang in het grotere geheel te blijven zien. Gevraagd om goed nieuws te (blijven) delen met de achterban en te blijven helpen, met name de kleinere gemeenten, bij implementatie en opschaling.

Tot slot. We willen als bestuur benadrukken hoe belangrijk het is dat we als vakvereniging van Informatieprofessionals van (met name kleinere) gemeenten aan de voorkant feedback geven aan in dit geval de Taskforce , zodat bestuurders op basis van deze input en feedback in staat worden gesteld om de juiste besluiten te kunnen nemen op de Informatiekundige vraagstukken die er spelen.

 

De tekst/verwijzing naar het blog van Constance Boogers wordt nog toegevoegd.

 

Wil je hier meer over weten of meelezen met de stukken neem dan contact op met Antoinette van Leeuwen, VIAG bestuurslid / gemeente Zeist a.van.leeuwen@zeist.nl