Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Grip op Vernietigen

30/11/2021

 

Sinds 2019 is de VNG in samenwerking met het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA), bezig in een werkgroep met gemeenten en leveranciers te kijken naar een vernietigingsoplossing voor data. Voor de meeste medewerkers een abstract begrip wat vernietigen, over verschillende applicaties als bijvoorbeeld een financiële applicatie, een documentenapplicatie en een applicatie met tekeningen, nu is. De VNG noemt ook de Common Ground gedachte, die een oplossing kan bieden voor gemeenten, om vernietigen te regelen.

Maar wat bedoelen we daar nu mee? Deze flyer (PDF) legt dit op simpele manier uit. De flyer is bruikbaar om ook in gesprek te raken met mensen die minder van het onderwerp weten.

Opvolging of contact

Meer weten of zelf meedoen aan de werkgroep Vernietigen? Neem contact op met gripopinformatie@vng.nl of kijk op VNG Forum en KIA. We zijn er nog niet, maar we gaan de goede kant op.