Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Podcast: wetenschappers vertellen over AI

30/11/2021

AI is de nieuwe systeemtechnologie, zo stelde de WRR. De opgave voor Nederland is dat we ons daar fundamenteel op voorbereiden. Deze podcast van het  Nationaal Innovatie Centrum AI(externe verwijzing) (samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit) en de Nederlandse AI Coalitie(externe verwijzing) (publiek-private samenwerking) helpt je aan nieuwe (wetenschappelijke) inzichten over AI.

In gesprek

Iedere 2 weken is er een nieuwe podcast van Snoek op Zolder. Docent/onderzoeker Hennie Huijgens duikt in die podcast in de wereld van de AI en spreekt met publieke en private onderzoekers. Zijn belangrijkste vragen:

  • Wat is de stand van zaken in AI onderzoek?
  • Wat betekent dat voor mij?
  • Wat betekent dat voor de samenleving?

Interview en muziek

Bij het uitkomen van dit bericht staan er maar liefst 12 podcasts voor je klaar. Over heel verschillende onderwerpen. Zoals AI onderzoek bij de politie (podcast 3(externe verwijzing)), AI en ethiek (podcast 4(externe verwijzing)) en AI in de medische wereld, bij de bestrijding van COVID19 (podcast 5(externe verwijzing)). Bijzonder is dat na het interview in iedere aflevering een andere singer-songwriter een lied over AI zingt.

Naar alle podcasts